HYPOTHESEVORMING & SCENARIODENKEN

Algemeen

Gedurende deze unieke 3-daagse opleiding leren wij u onderzoekslijnen te prioriteren en de route en doelen tijdens het onderzoek niet uit het oog te verliezen.

 

Tijdens deze module vragen wij u om een geheimhoudingsovereenkomst te tekenen, omdat er gebruik wordt gemaakt van een actueel strafdossier. 

Als student krijgt u toegang tot het complete dossier, ongeanonimiseerd.

 

U leert zelfstandig en in teamverband mogelijke scenario’s te bedenken en uit te werken, iets wat voor de particulier onderzoeker van groot belang is. 

 

Tijdens de opleiding leren wij u hoe u de route en doelen van het onderzoek overzichtelijk in kaart kunt brengen om tunnelvisie te voorkomen.

 

Een bekende onderzoeker zal als gastdocent de les ondersteunen.

Lesvormen: open, besloten of maatwerk

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om een besloten opleiding op onze locatie te verzorgen vanaf zes deelnemers. Ook verzorgen wij, zoals u dat van ons gewend bent, compleet op maat gemaakte opleidingen gebaseerd op (delen van) deze module. Wij maken graag een passende offerte.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering en Erkenning

 

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Deze module maakt deel uit van de erkende modulaire opleiding Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker®. Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding die getoetst en geaccrediteerd is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (het CPION) en de Stichting Post Middelbaar Beroepsonderwijs Nederland (SPMBO). Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa die dit geregistreerde diploma kan en mag afgeven. Nadat u deze opleiding heeft afgerond ontvangt u het geregistreerde Post-MBO diploma:

 

  • Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

 

Naast het bovenstaande diploma wordt u opgenomen in het Nederlandse Abituriëntenregister.

Meer informatie over de erkenning van het diploma vindt u hier.

 

Opvolgende modules

 

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig