Skip to content

Hypothesevorming en scenariodenken

**DEZE OPLEIDING KOMT IN AANMERKING VOOR HET STAP-BUDGET**

Algemeen

Bent u altijd al eens in een echt onderzoeksdossier op zoek willen gaan naar dat éne detail dat de zaak kan doen kantelen? Dan is de opleiding ‘Hypothesevorming en Scenariodenken’ zeker iets voor u!

 

Hoe vaak gebeurt het niet dat u bij het kijken naar een film al in de eerste minuten een beeld heeft van wat er gebeurd is en wie de moordenaar is? En hoe vaak heeft u tijdens de film uw scenario moeten bijstellen? En wees nou eens eerlijk: hoe vaak was u op het einde van de film toch nog verrast?

 

Daarover gaat ‘Hypothesevorming en Scenariodenken’, technieken die door de allerbeste politiediensten, speurders en onderzoekers wereldwijd gebruikt worden.

 

Tijdens een intense 3-daagse opleiding wordt u ondergedompeld in een écht, maar onopgehelderd, moorddossier en leert u open te staan voor andere scenario’s, voor verrassende wendingen. Wat is er gebeurd? Wie kan het gedaan hebben? En hoe werd het misdrijf gepleegd? Maar ook, hoe voorkomt u tunnelvisie?

 

Het unieke aan deze opleiding is dat u -na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst- toegang krijgt tot het complete strafdossier.

 

U leert zelfstandig én in teamverband scenario’s bedenken en uitwerken. 

 

Een bekende onderzoeker zal als gastdocent de les ondersteunen.

Lesvormen: open, besloten of maatwerk

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om een besloten opleiding op onze locatie te verzorgen vanaf zes deelnemers. Ook verzorgen wij, zoals u dat van ons gewend bent, compleet op maat gemaakte opleidingen gebaseerd op (delen van) deze module. Wij maken graag een passende offerte.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering en Erkenning

 

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Deze module maakt deel uit van de erkende modulaire opleiding Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker®. Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding die getoetst en geaccrediteerd is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (het CPION) en de Stichting Post Middelbaar Beroepsonderwijs Nederland (SPMBO). Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa die dit geregistreerde diploma kan en mag afgeven. Nadat u deze opleiding (4 modules) heeft afgerond ontvangt u het geregistreerde Post-MBO diploma:

 

  • Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

 

Naast het bovenstaande diploma wordt u opgenomen in het Nederlandse Abituriëntenregister.

Meer informatie over de erkenning van het diploma vindt u hier.

 

Opvolgende modules

 

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig