Skip to content

Registered Body Language Analyst

Algemeen

Ontdek de kracht van non-verbale communicatie met onze erkende vierdaagse opleiding ‘Registered Body Language Analyst’. Duik diep in de wereld van het lezen van lichaamstaal en onthul de informatie die verborgen ligt in alledaagse interacties.

 

Het ontcijferen van lichaamstaal kan een doorslaggevende factor zijn in vele gebieden: persoonlijk, professioneel, en sociaal.

 

Deze waardevolle vaardigheid biedt inzichten die verder gaan dan gesproken woorden. Met onze intensieve vierdaagse opleiding in body language, krijgt u de kans om een gecertificeerde analist te worden, bedreven in het begrijpen van de subtiele signalen die mensen onbewust om ons heen uitzenden.

 

Enkele interessante onderwerpen die we zullen behandelen tijdens de opleiding zijn:

 

Het vaststellen van een baseline – leer hoe u iemands normale lichaamstaal kunt vaststellen en tekenen van onoprechtheid, het verbergen van informatie, diepgaand nadenken, of signalen waarbij verder doorgevraagd moet worden kunt herkennen.

 

Het verkennen van limbische gedragingen, die ons inzicht geven in hoe ons brein reageert op diverse prikkels door fight, flight, freeze reacties te herkennen en interpreteren.

 

Het begrip van isopraxisme, de neiging om het gedrag van anderen te spiegelen, wordt nader onderzocht, evenals blocking behaviors, die wijzen op een defensieve houding of ongemak.

 

Daarnaast zullen we het hebben over territoriaal gedrag of territorial displays, waarbij de ruimte wordt gebruikt om dominantie of onderdanigheid uit te drukken.

 

Dit is slechts een kleine selectie van de onderwerpen die we zullen behandelen. Tijdens onze vierdaagse opleiding wordt u ondergedompeld in een breed scala aan fascinerende onderwerpen, allemaal gericht op het lezen en begrijpen van lichaamstaal.

 

In een professionele omgeving kan deze kennis uitzonderlijk waardevol zijn. Denk bijvoorbeeld aan HUMINT operaties waarbij de detectie van subtiele non-verbale signalen kan bijdragen aan uw informatiepositie. Of stel u voor dat u een getuige interviewt, waar het lezen van lichaamstaal kan helpen bij het opbouwen van relaties – een proces dat bekend staat als ‘building rapport’, en het bevorderen van effectievere communicatie.

 

Bovendien kunnen inzichten in “deceptive body language” de indicaties versterken dat iemand mogelijk niet de waarheid vertelt, iets verbergt of dat er op een bepaald punt dieper moet worden ingegaan. Dit kan cruciaal zijn in scenario’s variërend van verhoorsituaties tot onderhandelingen op hoog niveau.

 

Tijdens deze unieke erkende opleiding ontdekt u het potentieel van non-verbale communicatie hoe u effectiever kunt communiceren, relaties kunt verbeteren en succes kunt behalen in zowel uw professionele als persoonlijke leven.

Lesvormen: open, besloten of maatwerk

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om een besloten opleiding op onze locatie te verzorgen vanaf zes deelnemers. Ook verzorgen wij, zoals u dat van ons gewend bent, compleet op maat gemaakte opleidingen gebaseerd op (delen van) deze module. Wij maken graag een passende offerte.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering en Erkenning

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). 

 

Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding die getoetst en geaccrediteerd is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (het CPION) en de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN). Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa die dit geregistreerde diploma kan en mag afgeven. Nadat u deze opleiding heeft afgerond ontvangt u het geregistreerde SPEN diploma:

 

 • Registered Body Language Analyst®

 

Lees hier meer over het diploma en erkenning van deze opleiding.

 

Naast bovenstaande diploma wordt u opgenomen in het Nederlandse Abituriëntenregister.

 

Aanvullende opleidingen

 

De focus van deze opleiding ligt voornamelijk op verbale verhoor- en interviewtechnieken, terwijl er slechts beperkt aandacht wordt besteed aan lichaamstaal.

 

NIVRE kent 6 PE punten toe aan de register-experts na het volgen van deze opleiding.

 • Deze opleiding bestaat uit 4 lesdagen.

 • U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan deze opleiding. Enige onderzoekservaring of affiniteit is gewenst.

 • € 1595,- per deelnemer. 

  (Inclusief toegang LMS, reader, examen en certificering)

  • Startdatum: 13 november 2023 
   • Lesdagen 13, 14, 15 en 16 november
   • Nog 0 opleidingsplaatsen beschikbaar

   

  • Startdatum: 05 februari 2024 
   • Lesdagen 05, 06, 07 en 08 februari
   • Nog 4 opleidingsplaatsen beschikbaar

   

  • In-company training: in overleg

   

  Het is uitsluitend mogelijk om fysiek aan deze opleiding deel te nemen.

   

  De open opleidingen worden standaard in het Nederlands verzorgd, tenzij (English) staat aangegeven.

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig