Skip to content

Forensic Data Analysis (FDA)

Informatie

Forensic Data Analysis
 
Forensic Data Analysis (FDA) omvat het proces waarmee criminele en/of terroristische informatie in kaart gebracht kan worden. Forensic Data Analysis is dé onderzoekstechniek waarmee men in staat is om (verborgen) connecties, patronen en activiteiten te kunnen onderkennen of voorspellen. 
 
Wij bieden diverse FDA opleidingen op verschillende niveaus aan. Deze opleidingen worden ondersteund door speciaal hiervoor ontwikkelde forensische software. De krachtige, zeer snelle, software stelt de gebruiker in staat om ongeëvenaarde visualisaties in 2D, 3D of Virtual Reality creëren. 
 
Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het maken van een visualisatie de analist in staat stelt om geanalyseerde resultaten beter te kunnen interpreteren. Hierdoor is hij of zij in staat om sneller en gerichter (digitaal) onderzoek te plegen of een goed onderbouwde beslissing te kunnen nemen. 
 
Tijdens de lessen wordt, naast het aanleren van de verschillende analytische methodieken, vaardigheden en begrippen, ruim aandacht besteed aan de praktische analyse met betrekking tot:
 
  • het detecteren en voorspellen van (financiële) criminele gedragingen
  • het in kaart brengen van criminele of terroristische organisaties
  • het traceren van internationale eigendommen en rechtspersonen
  • het inzichtelijk maken van social media activiteiten en connecties
Afhankelijk van de opleiding en het niveau wordt deze verzorgd door Nederlandse of Amerikaanse docenten. 
 
 
 
Besloten opleidingen 
 
FDA opleidingen worden alleen in besloten vorm op onze discrete locatie georganiseerd. 
Schermafbeelding 2019 04 27 om 15.40.01

Bekijk de video hieronder voor een korte impressie

Announcement