Skip to content

Opleiding Particulier Onderzoeker

Algemeen

Opleiding Particulier Onderzoeker


International Anti Crime Academy biedt een gevarieerd aanbod aan scholingsmogelijkheden op het gebied van criminaliteitsbestrijding, veiligheid en digitaal onderzoek. Wilt u graag onrechtmatige daden of misdrijven oplossen of voorkomen? Dan is de opleiding particulier onderzoeker wellicht iets voor u.

 

Een particulier onderzoeker wordt vaak ook wel een privé detective of particulier rechercheur genoemd. De taken zijn bij al deze functieomschrijvingen vergelijkbaar. In principe kan iedereen met de opleiding van start gaan, want een achtergrond bij de politie, marechaussee, landmacht of overige overheidsdiensten is niet noodzakelijk.

 

Opleiding privé onderzoeker


Een particulier onderzoeker mag alleen werkzaamheden uitvoeren als hij of zij beschikt over een erkend diploma ‘Particulier Onderzoeker’. De opleiding van International Anti Crime Academy wordt erkend door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en biedt u een solide basis waarmee u in de praktijk direct aan de slag kunt.

 

De training bestaat onder meer uit 4 lesdagen met theoretische lessen, die worden bijgewoond op opeenvolgende zaterdagen op onze locatie te Gilze-Rijen. Wanneer u een van deze dagen niet aanwezig kunt zijn, bieden we u de mogelijkheid om de dag op een later tijdstip in te halen. Na het volgen van alle lessen bezit u in theorie voldoende kennis om het examen succesvol af te ronden.

 

Onderzoek en rapportage particulier onderzoeker


Bij International Anti Crime Academy willen we echter niets aan het toeval overlaten. Om uw kans op slagen te vergroten, werkt u als aspirerend particulier onderzoeker tijdens uw opleiding 5 speciale examentrainingen ‘Onderzoek en Rapportage’ uit. Hierdoor bent u optimaal voorbereid op het examen en liggen uw slagingskansen zeer hoog.

 

De deelnemers aan onze opleidingen ervaren zowel de lesstof als de begeleidende docenten doorgaans als kwalitatief zeer hoogwaardig. De lessen aan ons opleidingsinstituut worden alleen gegeven door gediplomeerde particulier onderzoekers die beschikken over decennialange ervaring in zowel binnen- als buitenland.

 

Kosten opleiding particulier onderzoeker


De meerwaarde van de opleiding particulier onderzoeker bij International Anti Crime Academy zit hem niet alleen in de hoge kwaliteit van de opleiding, maar ook in de grondige voorbereiding op de praktijk. Tijdens de lessen worden uw toekomstplannen uitgebreid besproken en krijgt u de gelegenheid om samen met andere studenten een extensief netwerk op te bouwen.

 

Zo leert u allerhande praktische zaken die bij een carrière als particulier onderzoeker komen kijken, zoals het opzetten van een bedrijfswebsite, het creëren van een netwerk en het succesvol benaderen van interessante opdrachtgevers.

De gehele opleiding kost u slechts € 1.249,- inclusief zaken als lesboeken, studiemateriaal en lunch.