BOOLEAANSE OPERATOREN

Algemeen

Een booleaanse operator is een logische operator die vooral in de wiskunde en informatica wordt gebruikt. Booleaanse operatoren zijn gebaseerd op de booleaanse algebra. Het resultaat van een booleaanse bewerking heeft slechts twee mogelijke resultaten: waar of onwaar. In verschillende talen die in de wiskunde en informatica worden gebruikt, bestaan er verschillende aanduidingen (tekens) voor de booleaanse operatoren.

 

Om effectief te kunnen zoeken binnen de ongestructureerde informatie die zich op het Internet bevindt kunnen we gebruik maken van ‘Booleaanse Operatoren’. In zoekmachines als Google worden, door middel van Booleaanse Operatoren, zoekwoorden gecombineerd om op die manier de zoekresultaten effectief te filteren. Maar naast het uiterst effectief filteren van zoekresultaten kan men met Booleaanse Operatoren ook vaak ‘gevoelige’ informatie op het Internet traceren. Google Hacking is gebaseerd op de complexe combinatie van Booleaanse Operatoren.

 

Tijdens de 2 uur durende lezing maakt u kennis met eenvoudige én complexe Booleaanse Operatoren welke uw digitale onderzoek aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. U ziet hoe u, door alleen gebruik te maken van Operators, personen en assets kunt traceren, effectief kunt zoeken in Social Media bronnen en relatief eenvoudig criminele netwerken in kaart kunt brengen.