Skip to content

SOCMINT training

Algemeen

SOCMINT


Met de komst van internet is de werkwijze van onderzoekers ingrijpend veranderd. Online zijn talloze waardevolle inlichtingen te verkrijgen, bijvoorbeeld door social media kanalen nauwgezet te monitoren. Zonder dat mensen de gevaren beseffen, plaatsen zij namelijk grote hoeveelheden privacygevoelige informatie online. Een SOCMINT training is dan ook bepaald geen overbodige luxe.

 

Tijdens een SOCMINT training van International Anti Crime Academy leren studenten hoe ongewenste digitale publicaties op effectieve wijze van het internet verwijderd kunnen worden. Daarnaast leert u als student ook hoe u andermans online gedragingen kunt opsporen, monitoren, vastleggen en rapporteren.

 

Wat is SOCMINT?


SOCMINT is een afkorting voor Social Media Intelligence en doelt op inlichtingen die op social media kanalen kunnen worden verzameld. Van conversaties tot afbeeldingen en van berichten tot statusupdates: wie goed zoekt kan schrikbarend veel informatie vinden die direct schade kan toebrengen aan een persoon, bedrijf of organisatie.

 

Elke minuut worden er miljoenen berichten geplaatst op een bekend sociaal medium zoals Facebook en zelfs honderden miljoenen e-mails verstuurd. Een groot deel van deze gegevens is relatief eenvoudig toegankelijk voor criminelen of andere kwaadwillenden die bedenkelijke activiteiten aan het voorbereiden zijn.

 

SOCMINT training voorkomt veel schade


Het geheim van effectief onderzoek zit hem soms in de kleinste details. Een SOCMINT training van International Anti Crime Academy leert u hoe u digitale publicaties op internet en social media kanalen kunt traceren, monitoren en elimineren. Zo komt gevoelige data niet in handen van terroristen of criminelen en voorkomt u grote potentiële schade.

 

Ook het vastleggen van digitale bevindingen vormt een belangrijk onderdeel van onze SOCMINT training. Studenten leren een strategisch digitaal onderzoeksplan te formuleren dat gedurende het onderzoekstraject als leidraad dient. Dit vormt de basis om aan opdrachtgevers of collega’s te rapporteren en hen te adviseren over mogelijke bedreigingen.

 

Lezingen en workshops


Als gerenommeerd opleidingsinstituut verzorgt International Anti Crime Academy niet alleen een breed aanbod aan SOCMINT trainingen, maar organiseren wij ook regelmatig lezingen en workshops over vakgerelateerde onderwerpen. Met name onze lezing over de criminele kracht van social media wordt in binnen- en buitenland geprezen.

 

In de lezing wordt door een docent op heldere wijze gedemonstreerd hoe gemakkelijk het is om via het internet de hand te leggen op uiterst privacygevoelige informatie.

 

Wilt u graag een van onze lezingen bijwonen of deelnemen aan een SOCMINT training?

Stuur dan een mail naar info@anti-crime-academy.com of bel naar +31(0)161 712 002.