OSINT TRAINING

Algemeen

OSINT Training


Wat hebben vermiste personen, malafide bedrijven, financiële gegevens, criminele of terroristische organisaties met elkaar gemeen? De precieze achtergronden van al deze zaken zijn voor de leek vaak lastig te achterhalen. Een uitzondering op dit gebied vormen de beveiligingsprofessionals die een OSINT training met succes hebben afgerond.

 

OSINT staat voor Open Source Intelligence en is een belangrijke inlichtingenbron in het werkveld. Digitaal onderzoek ligt ten grondslag aan deze methodiek en zorgt ervoor dat vrijwel elke persoon of organisatie ter wereld te traceren en monitoren is. Een OSINT training verschaft professionals de kennis en vaardigheden die hiervoor benodigd zijn.

 

OSINT training online toepassen


Een OSINT training bestaat uit meerdere onderdelen en leert studenten hoe zij informatie kunnen verzamelen uit verschillende bronnen. Hierbij valt onder meer te denken aan online beschikbare gegevens op het World Wide Web of Dark Web, maar ook aan offline informatiebronnen zoals symposia, rechtszittingen en overheidsrapporten Waardevolle inlichtingen komen niet altijd in de vorm van tekst of het gesproken woord. Ook afbeeldingen of videofragmenten zijn potentiële hulpmiddelen in bepaalde fasen van digitaal onderzoek.

 

Open Source Intelligence training


International Anti Crime Academy biedt twee verschillende Open Source Intelligence modules aan. In module 1 leren studenten tijdens 4 klassikale lesdagen een complete inlichtingenmethodiek waarmee zij benodigde informatie snel en efficiënt kunnen verzamelen. Vanaf 5 deelnemers of meer is het ook mogelijk deze opleiding in-company te laten verzorgen.

 

In module 2 worden de opgedane kennis en vaardigheden verder uitgebouwd gedurende 3 klassikale lesdagen. Ook hier zijn in-company lesdagen of privétrainingen in overleg mogelijk. Na succesvol afronden van deze module ontvangt de student het erkende diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst®’ en wordt hij of zij opgenomen in het Nederlandse Abituriëntenregister.

 

OSINT opleiding: van politie tot marechaussee


De OSINT training van International Anti Crime Academy is bedoeld voor eenieder die zichzelf verder wil ontwikkelen in dit bijzondere vakgebied. Wij bieden tevens op maat gemaakte opleidingsplannen voor medewerkers van de Koninklijke Landmacht, internationale overheidsdiensten, politie en Koninklijke Marechaussee.

 

Voor opleidingen op het gebied van digitale opsporing en criminaliteitsbestrijding bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Wilt u meer informatie ontvangen over de overige OSINT opleidingen van International Anti Crime Academy of wilt u graag een van onze lezingen of workshops bijwonen?

Laat het ons dan weten via info@anti-crime-academy.com of bel naar +31(0)161 712 002.