OSIDATA®

OSIDATA®: de grootste 'Open Source' Databank ter wereld

Uw portaal naar professioneel onderzoek!

 

International Anti Crime Academy is de enige opleider in Europa welke haar studenten toegang verschaft tot een uniek, online en beveiligd platform met daarin actuele OSINT tools, software en wizards. Bovendien kunnen actieve OSINT analisten, middels dit platform, (anoniem) contact met elkaar onderhouden, nieuwe technieken uitwisselen of elkaar ondersteunen tijdens een onderzoek.

 

De database, genaamd ‘OSIDATA®’, is onderverdeeld in 28 ‘chapters’ waarin men, specifiek voor dat onderwerp, de meest actuele tools, API’s, software en wizards worden weergegeven. Zo omvat het Chapter ‘Facebook’ op dit moment meer dan 100 mogelijkheden om een Facebook account te onderzoeken, kan men via het Chapter ‘Companies’ direct toegang verkrijgen tot meer dan 160 handelsregisters en kan men via het Chapter ‘Worldwide Monitoring’ websites, social media accounts of keywords volgen.

 

Aangezien de technieken en tools inzake het online vergaren van informatie en inlichtingen in een razend tempo veranderen, wordt OSIDATA® dagelijks onderhouden en aangepast. Bovendien ontwikkelen onze specialisten zelf methodieken die het voor de analist mogelijk maakt om ook die informatie te ontdekken welke voor andere verborgen blijft. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden hiervan is het, op geheel legale en zeer eenvoudige wijze, traceren van de lokatie en IP adres van een Facebook, Twitter of Instagram gebruiker.

 

Tijdens de opleiding ‘Open Source Intelligence Analyst’ passeren alle onderdelen van OSIDATA® de revue. Zowel de beginnende als de zeer ervaren Open Source Intelligence analisten staan versteld van de mogelijkheden die OSIDATA® hen biedt. De mogelijkheden van het vergaren van online informatie en inlichtingen neemt aanzienlijk toe terwijl de tijd die men daarvoor normaliter nodig heeft aanzienlijk afneemt.

 

Nadat men de opleiding “Open Source Intelligence’ heeft gevolgd blijft de database één jaar toegankelijk voor de analist. De analisten worden geïnformeerd over de laatste nieuwe tools, software en technieken via het besloten platform.

 

Speciaal voor de gebruikers van iRN (internet Recherche & Onderzoek Netwerk) is een aparte iRN module ingericht in OSIDATA®

 

De kosten van een jaarabonnement voor OSIDATA® bedragen € 250,- exclusief btw. Voor meerdere gebruikers van dezelfde organisatie gelden andere tarieven.