Skip to content

Technical OSINT training

Algemeen

De technologische ontwikkelingen op het gebied van IT volgen elkaar in rap tempo op. Hoewel dit enorme kansen geeft voor de OSINT-onderzoeker (particuliere onderzoekers en overheden) geeft dit ook enorme mogelijkheden voor (criminele) hackers. Eén van de manieren om criminelen voor te zijn, is om door de ogen van een aanvaller naar uw eigen organisatie en werkzaamheden te kijken. Op wat voor zaken letten zij? Hoe infiltreren ze in een netwerk? Hoe blijven ze onder de radar (digitale footprints)?

 

Tijdens deze training wordt middels de Cyber Kill Chain uitgelegd welke stappen een hacker doorloopt om uw organisatie binnen te dringen. Vervolgens gaan we kijken hoe u het beste uw organisatie of onderzoek kunt beveiligen. Dit doen we volgens de ‘Defense in Depth’-methode waarin we aandacht geven aan fysieke, technische en administratieve maatregelen en de toepasbaarheid daarvan.

 

Zodra u weet hoe hackers denken en welke technische mogelijkheden er zijn om uw organisatie of onderzoek te beschermen, gaan we kijken hoe u uw onderzoek digitaal kunt uitvoeren met zo min mogelijk digitale sporen.

 

“The quieter you become the more you are able to hear”

Lesstof

• Bewustwording van (cyber) threats en technieken.

 

• Toepassen van Threatmodelling en CIA-driehoek.

 

• Juiste toepassing van operationele veiligheidsmaatregelen binnen bedrijfsvoering en onderzoek.

 

• Het OPSEC-proces.

 

• Kennis, inzicht en het toepassen van maatregelen en techniek (hard- en software) voor maximale OPSEC.

 

• Diverse demonstraties en praktijkvoorbeelden.