SOCIAL ENGINEERING
 

Algemeen

Hoe goed uw netwerk of systeem ook beveiligd lijkt te zijn, de zwakste schakel blijft de mens altijd zelf. De mens is, mits men gebruik maakt van de juiste technieken, vrij eenvoudig te manipuleren en te misleiden. Als Social Engineer moet u ‘out of the box’ leren denken om de juiste informatie te traceren. Deze opleiding gaat nog een stap verder als het gaat om het vergaren van vertrouwelijke inlichtingen en informatie welke niet te bemachtigen zijn middels de reguliere Open Source Intelligence- of observatie technieken.

Social Engineering

Social Engineering is een combinatie van wetenschap, de juiste tools en psychologie. Social Engineering is een vorm van ‘kunst’. De ‘kunst’ om de juiste informatie van de juiste persoon te verkrijgen zonder dat deze op de hoogte is van uw ware identiteit of bedoelingen.

 

Social Engineering is niet het toepassen van één bepaalde techniek maar maakt deel uit van een compleet proces van informatievergaring. Tijdens deze opleiding leert u een operatie op te starten en stelt u in teamverband een zogenaamd inwinningsplan op welke u vervolgens in de praktijk zult gaan uitvoeren. Kortom, we leren u een Social Engineering operatie te plannen, voor te bereiden en uit te voeren aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden.

 

Onze docenten leren u de juiste vragen op het juiste moment te stellen en laten u kennis maken met het fenomeen ‘lichaamsgrammatica’ (non-verbale communicatie).  Verder leren zij u op welke wijze u een coverstory dient op te bouwen waarbij het opgaan in de omgeving, om zodoende ongemerkt de juiste informatie te vergaren, centraal staat. 

 

Tijdens deze praktische opleiding laten we niets aan het toeval over. In de meeste gevallen krijgt u namelijk maar één kans om de informatie van uw target te bemachtigen.

 

Na afloop van deze opleiding beschikt u over een ruime basiskennis met een stevig fundament inzake het vergaren van fysieke inlichtingen.

 

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u de wijze van uitvoering van uw werkzaamheden niet met iedereen zou willen delen. In dat geval is het mogelijk om deze training met minimaal 5 eigen deelnemers in-company te verzorgen op uw locatie of in ons trainingscentrum.

 

 

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig