OPEN SOURCE INTELLIGENCE (OSINT) MODULE 3

Algemeen

Heeft u het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst®’ behaald, heeft u minimaal drie jaar aantoonbare (digitale) onderzoekservaring en beschikt u over een afgeronde HBO opleiding? In dat geval kunt u deelnemen aan de geregistreerde Post-HBO opleiding ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’. 

 

Tijdens deze opleiding staan de volgende topics centraal;

 

Advanced Search Techniques, Data Analytics and Information Collection

 

Informatievergaring op maat

Tijdens deze geheel vernieuwde, intensieve OSINT-module staat het vergaren en analyseren van digitale informatie uiteraard centraal. In deze module gaat u echter gebruik maken van de applicatie Sesam®. Onze docenten leren u hoe u deze applicatie geheel kunt afstemmen op de behoefte van uw organisatie en uw dagelijkse werkzaamheden. Middels SESAM® (Search Engine & Secure Analyzing Machine) bent u o.a. staat om geheel geautomatiseerd grote hoeveelheden data van het Internet te importeren, organiseren en efficiënt te analyseren, zonder gebruik te maken van externe software.

 

Data-Analyse

“Intelligence omvat het geheel van informatie en kennis, welke nodig is om een verantwoorde beslissing te nemen”. Het analyseren van informatie is een belangrijk bestanddeel van het vergaren van inlichtingen en derhalve ook van deze module. Om uw kennis op dit gebied aanzienlijk te verbreden maakt u tijdens deze module kennis met verschillende ‘Data Software Analyse Projecten’ en hun toepassingen.

 

Information Collection

Tijdens deze module wordt de student geleerd om de onderzoeksvraag duidelijk in kaart te brengen en een Information Collection Plan samen te stellen voor zichzelf en/of collega’s. Aan de hand van dit plan leren zij het OSINT onderzoek uit te voeren, te coördineren en aan te sturen.

 

“De Wet op het Internet”

Snelle en vaak onbekende veranderingen in de (Internationale) Wet- en Regelgeving zorgen regelmatig voor onduidelijkheden tijdens het vergaren van digitale informatie. Alle wetten en regels welke direct van invloed zijn op het vergaren van informatie middels het internet worden tijdens deze module toegelicht en inzichtelijk gemaakt voor ‘dagelijks’ gebruik.  

 

Dark Web

Tijdens de eerste en tweede OSINT module heeft u reeds kennis gemaakt met het Deep- & Dark Web. In deze module nemen we u echter nog dieper het Dark Web mee in. Via verschillende Browsers and Routers leren wij u verborgen informatie te traceren.

 

Deze Post-HBO opleiding vereist een hoge mate van zelfstandigheid, het ontplooien van eigen initiatief, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. Naast de klassikale lesdagen, waarin voornoemde vaardigheden zullen worden beoefend, dient u rekening te houden met een studiebelasting (literatuur/opdrachten) van 25 uur.

Open of besloten opleiding

Deze OSINT opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om deze OSINT opleiding voor 6 deelnemers in een besloten vorm te volgen op onze discrete locatie.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering & Erkenning

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Beroepsonderwijs). Bovendien maakt deze module deel uit van de erkende opleiding: ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’. Dit betreft een erkende Post-HBO registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd door het CPION, het Centrum voor Post Initieel Onderwijs. Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa welke het erkende en geregistreerde Post-HBO diploma ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’ kan en mag afgeven.

 

Internationale erkenning

Bent u als student woonachtig of werkzaam in België of een in ander land buiten Nederland, dan kunt u op basis van het Post-HBO diploma een internationale Post-Bachelor  verklaring aanvragen.

 

Lees hier meer over het diploma en erkenning van deze opleiding.

 

Vervolgopleidingen 

 • Deze opleiding bestaat uit 3 lesdagen

 • Naast de klassikale lessen dient u rekening te houden met een studiebelasting van 25 uur.

 • Om aan deze opleiding deel te nemen dient u in het bezit te zijn van het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst®’ (OSINT Module 1 & Module 2). 

  Daarnaast dient u aantoonbaar te beschikken over 3 jaar werkervaring op het gebied van (digitaal) onderzoek en dient u in het bezit te zijn van een vooropleiding op HBO niveau.

  NB: Beschikt u niet over voornoemde eisen, neemt u dan contact met ons op zodat wij uw toelating persoonlijk kunnen beoordelen.

 • € 1125,- per deelnemer. (Inclusief lunch, één examenmogelijkheid en POST-HBO diploma)

 • U dient te beschikken over een laptop met Windows 10 en Excel 2016.

  NB: Excel voor MAC is niet de juiste Excel-versie. Indien u beschikt over een Apple computer, dient u naast het OSX besturingssysteem ook Windows 10 op uw computer te installeren. Meer informatie kunt u terugvinden op: Bootcamp Apple Support  en Youtube 

  Windows gebruiken middels een Virtuele Machine is niet stabiel genoeg.

  • Startdatum opleiding: 04 februari 2019
   • Lesdagen 04, 05 en 06 februari 2019
   • Er zijn geen opleidingsplaatsen meer beschikbaar
  • Startdatum opleiding: 27 mei 2019
   • Lesdagen 27, 28 en 29 mei 2019
   • Er zijn geen opleidingsplaatsen meer beschikbaar
  • Startdatum opleiding: 14 oktober 2019
   • Lesdagen 14, 15 en 16 oktober 2019
   • Er zijn geen opleidingsplaatsen meer beschikbaar

  Startdatum volgende opleiding volgt zsm, of neem contact met ons op

   

  • Besloten opleiding: in overleg

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig

IALEIA

IALEIA