OPEN SOURCE INTELLIGENCE (OSINT) MODULE 3
 

Algemeen

Heeft u het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst®’ behaald,  heeft u minimaal drie jaar aantoonbare (digitale) onderzoekservaring en beschikt u over een afgeronde HBO opleiding? In dat geval kunt u deelnemen aan de geregistreerde Post-HBO opleiding ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’. 

 

Tijdens deze opleiding staan de volgende topics centraal;

 

Collecting Data, Advanced Search Techniques and Social Media Profiling

 

Tijdens deze intensieve module leert u Formules, Social Media URL’s en Operatoren te combineren waardoor u in staat bent om, via uw eigen zoekplatform, digitale informatie te vergaren omtrent organisaties, ondernemingen, groeperingen en personen. 

 

Onze docenten leren u om een applicatie te ‘bouwen’ welke u geheel kunt afstemmen op de behoeften van uw organisatie en uw dagelijkse werkzaamheden. Deze op maat gemaakte applicatie (SESAM®) kan bijvoorbeeld ingezet worden voor ‘social media profiling’. De naam SESAM® staat voor ‘Search Engine Secure Analyzing Machine’. ‘Profiling’ omvat het proces van verzamelen van gegevens en de toepassing in profielen, waarbij gegevens worden gecombineerd om bijvoorbeeld voorspellingen te doen over het gedrag van groepen mensen met specifieke kenmerken.

 

Deze Post-HBO opleiding vereist een hoge mate van zelfstandigheid, het ontplooien van eigen initiatief, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. Naast de klassikale lesdagen,  waarin voornoemde vaardigheden zullen worden beoefend, dient u rekening te houden met een studiebelasting (literatuur/opdrachten) van 25 uur.

Open of besloten opleiding

Deze OSINT opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om deze OSINT opleiding vanaf 5 deelnemers in een besloten vorm te volgen op onze locatie.

 

Certificering & Erkenning

 

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Beroepsonderwijs). Bovendien maakt deze module deel uit van de erkende opleiding: ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’. Dit betreft een erkende Post-HBO registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd door het CPION, het Centrum voor Post Initieel Onderwijs. Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa welke het erkende en geregistreerde Post-HBO diploma ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’ kan en mag afgeven.

 

Internationale erkenning

 

Bent u als student woonachtig of werkzaam in België of een in ander land buiten Nederland, dan kunt u op basis van het Post-HBO diploma een internationale Post-Bachelor  verklaring aanvragen.

 

Lees hier meer over het diploma en erkenning van deze opleiding.

 

Vervolgopleidingen 

 • Deze opleiding bestaat uit 3 lesdagen

 • Naast de klassikale lessen dient u rekening te houden met een studiebelasting van 25 uur.

 • Om aan deze opleiding deel te nemen dient u in het bezit te zijn van het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst®’ (OSINT Module 1 & Module 2). 

  Daarnaast dient u aantoonbaar te beschikken over 3 jaar werkervaring op het gebied van (digitaal) onderzoek en dient u in het bezit te zijn van een vooropleiding op HBO niveau.

  NB: Beschikt u niet over voornoemde eisen, neemt u dan contact met ons op zodat wij uw toelating persoonlijk kunnen beoordelen.

 • € 1125,- per deelnemer. (Inclusief lunch, één examenmogelijkheid en POST-HBO diploma)

 • U dient te beschikken over een laptop met Windows 10 en Excel 2016.

  NB: Excel voor MAC is niet de juiste Excel-versie. Indien u beschikt over een Apple computer, dient u naast het OSX besturingssysteem ook Windows 10 op uw computer te installeren. Meer informatie kunt u terugvinden op: Bootcamp Apple Support  en Youtube 

  Windows gebruiken middels een Virtuele Machine is niet stabiel genoeg.

  • Startdatum opleiding: 24 september 2018
   • Lesdagen 24, 25 en 26 september 2018
   • Er zijn nog 3 opleidingsplaatsen beschikbaar
  • Besloten opleiding: in overleg

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig