DIGOS/OSINT

MODULE 3 (IACA-3)

Algemeen

Om aan deze opleiding deel te nemen dient u in het bezit te zijn van het diploma ‘DIGOS/Registered Open Source Intelligence Analyst®’ (OSINT Module 1 & Module 2). Daarnaast dient u aantoonbaar te beschikken over 3 jaar werkervaring op het gebied van (digitaal) onderzoek en dient u in het bezit te zijn van een vooropleiding op HBO niveau.
 

Werkt u voor een overheidsdienst en beschikt u over relevante onderzoekservaring? Dan kunt u na het behalen van de intest direct deelnemen aan deze Module 3 (Post-HBO). U hoeft in dit geval niet te beschikken over voornoemde vooropleidingseisen.

 

Overzicht onderdelen IACA Digitaal Informatiegestuurd Operationeel Specialist® | Module-3 (IACA DIGOS/OSINT-3)

 

Onderdeel 14: Het visualiseren en analyseren van digitale informatie (o.a. Maltego)

Onderdeel 15: Operationele Informatievaardigheid Level-3

Onderdeel 16: Operatiemanagement

Onderdeel 17: Alternatieve onderzoeksmethodieken en bronnen

 

Deze opleiding staat bekend om het out of the box-denken.

 

Gedurende deze opleiding maken de deelnemers gebruik van exclusieve door IACA ontwikkelde procedures én geregistreerde software. Hierdoor is deze opleiding uitsluitend te volgen bij IACA.

Lesvormen: open, besloten of maatwerk

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om een besloten opleiding op onze locatie te verzorgen vanaf twaalf deelnemers. Ook verzorgen wij, zoals u dat van ons gewend bent, compleet op maat gemaakte opleidingen gebaseerd op (delen van) deze module. Wij maken graag een passende offerte.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering en erkenning

 

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Module 3 maakt deel uit van de erkende opleiding Digitaal Informatiegestuurd Operationeel Specialist®. Deze IGO-opleiding betreft een erkende registeropleiding die getoetst en geaccrediteerd is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) en de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO). Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa die dit geregistreerde diploma kan en mag afgeven. Nadat u deze module heeft afgerond ontvangt u het volgende geregistreerde post-hbo-diploma:

 

 • DIGOS | Registered Open Source Intelligence Expert®

 

Naast het bovenstaande diploma wordt u opgenomen in het Nederlandse Abituriëntenregister.

Meer informatie over de erkenning van het diploma vindt u hier.

 

Internationale erkenning

U kunt op basis van het post-hbo-diploma een internationale post-bachelor verklaring aanvragen.

 

Opvolgende modules

CYBER HUMINT / DIGOS (IACA-4)

 

Bekijk de Flow Chart van de IACA OSINT / DIGOS / CYBER Humint opleidingen:

 

 

 

 

Deze module is onderdeel van de samengestelde opleidingstrajecten ‘DIGOS/OSINT Analyst (SPEN), DIGOS/OSINT Expert (post-hbo) en OSINT/DIGOS/CYBER HUMINT (post-hbo)

 • Deze opleiding bestaat uit 3 lesdagen

 • Om aan deze opleiding deel te nemen dient u in het bezit te zijn van het diploma ‘DIGOS/Registered Open Source Intelligence Analyst®’ (OSINT Module 1 & Module 2). 
   
   
  Daarnaast dient u aantoonbaar te beschikken over 3 jaar werkervaring op het gebied van (digitaal) onderzoek en dient u in het bezit te zijn van een vooropleiding op HBO niveau.
  ___

  Werkt u voor een overheidsdienst en beschikt u over relevante onderzoekservaring? Dan kunt u na het behalen van de intest direct deelnemen aan Module 3 (Post-HBO).

   

  De intest kan op verzoek worden aangevraagd.

   

  NB: Beschikt u niet over voornoemde eisen, neemt u dan contact met ons op zodat wij uw toelating persoonlijk kunnen beoordelen.

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig