OPEN SOURCE INTELLIGENCE (OSINT) MODULE 3

Algemeen

Heeft u het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst®’ behaald, heeft u minimaal drie jaar aantoonbare (digitale) onderzoekservaring en beschikt u over een afgeronde HBO opleiding? In dat geval kunt u deelnemen aan de geregistreerde Post-HBO opleiding ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’. 

 

Tijdens deze intensieve opleiding staan de ‘fundamenten’ van de IACA OSINT-Methodiek centraal;

 

  • Future Advanced Search Techniques (FAST)
  • Data Analytics & Visualisation
  • Information Collection

 

Data-Analyse & Visualisatie

Intelligence omvat het geheel van informatie en kennis, welke nodig is om een verantwoorde beslissing te nemen. Het analyseren en visualiseren van digitale informatie zijn belangrijke bestanddelen omtrent het vergaren van inlichtingen en derhalve ook van deze module. Om uw kennis op dit gebied aanzienlijk te verbreden maakt u tijdens deze module kennis met verschillende ‘Data Software Analyse & Visualisatie Projecten’ en hun toepassingen. De internationale datasets waarmee u tijdens deze module gaat werken zijn alleen toegankelijk voor studenten van IACA en worden vrijwel dagelijks ge-update. Hierdoor werkt u alleen met actuele en niet gesimuleerde gegevens. 

 

Information Collection

Tijdens deze module wordt u aangeleerd op welke wijze u een onderzoeksvraag gedetailleerd in kaart kunt brengen om vervolgens een Information Collection Plan (ICP) samen te stellen voor uzelf en/of uw collega’s. Aan de hand van dit plan leert u onder meer het OSINT onderzoek te coördineren en aan te sturen.

 

The Intelligence Future

Geïnteresseerd in de toekomst van online informatievergaring en verwerking? Benieuwd op welke wijze Artificial Intelligence of Virtual Reality ingezet kan worden tijdens een digitaal onderzoek? IACA brengt u niet alleen de laatste theoretische achtergronden maar door haar samenwerking met diverse ontwikkelaars en klassikale testopstellingen heeft u de ‘toekomst’ daadwerkelijk in ‘handen’. 

 

Deze Post-HBO opleiding vereist een hoge mate van zelfstandigheid, het ontplooien van eigen initiatief, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. 

Open of besloten opleiding

Deze OSINT opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om deze OSINT opleiding voor 10 deelnemers in een besloten vorm te volgen op onze discrete locatie.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering & Erkenning

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Beroepsonderwijs). Bovendien maakt deze module deel uit van de erkende opleiding: ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’. Dit betreft een erkende Post-HBO registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd door het CPION, het Centrum voor Post Initieel Onderwijs. Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa welke het erkende en geregistreerde Post-HBO diploma ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’ kan en mag afgeven.

 

Internationale erkenning

Bent u als student woonachtig of werkzaam in België of een in ander land buiten Nederland, dan kunt u op basis van het Post-HBO diploma een internationale Post-Bachelor  verklaring aanvragen.

 

Lees hier meer over het diploma en erkenning van deze opleiding.

 

Vervolgopleidingen 

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig

IALEIA

IALEIA