Skip to content

Observatietechniek

**DEZE OPLEIDING KOMT IN AANMERKING VOOR HET STAP-BUDGET**

Algemeen

Gedurende deze 3-daagse opleiding brengen wij u volledig op de hoogte van de laatste strategieën en technieken op het gebied van dynamische en statische observaties in zowel urban als woodland areas. Het uitvoeren van een tactische observatie is één van de meest complexe vormen met betrekking tot het vergaren van informatie. Mede door het feit dat de huidige maatschappij steeds ‘achterdochtiger’ wordt, kan een professionele observatie alleen nog worden uitgevoerd door een specialist op dat gebied.

 

Gedurende deze opleiding wisselen theorie en praktijk zich op een prettige wijze af.

 

De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

 

Module 1: De dynamische  en de statische observatie

Tijdens deze module leren wij u alles over het volgen van een persoon middels voertuig, te voet of openbaar vervoer. Wij leren u alles over het plannen, voorbereiden en betrekken van een statische observatiepost.

 

Module 2: Voorbereiden dynamische observaties en ABC-procedures

Tijdens deze module leren wij u dat het van groot belang is dat u tijdens een dergelijke observatie geen aandacht trekt. Wij leren u de ‘do’s en don’ts’ tijdens het uitvoeren van een observatie. Verder beoefent u middels de ABC-procedures om subjecten dynamisch te volgen.

 

Module 3: Vastlegging

Tijdens deze module leren onze docenten hoe u activiteiten of gebeurtenissen vastlegt op foto of video of in de vorm van een geluidsopname.

 

Tijdens de opleiding maakt u gebruik van het leerboek ‘Observatietechiek’ welke door IACA in eigen beheer is ontwikkeld en wordt uitgegeven.

 

Lesvormen: open, besloten of maatwerk

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om een besloten opleiding op onze locatie te verzorgen vanaf zes deelnemers. Ook verzorgen wij, zoals u dat van ons gewend bent, compleet op maat gemaakte opleidingen gebaseerd op (delen van) deze module. Wij maken graag een passende offerte.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering en Erkenning

 

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Deze module maakt deel uit van de erkende modulaire opleiding Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker®. Deze modulaire opleiding betreft een erkende registeropleiding die getoetst en geaccrediteerd is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (het CPION) en de Stichting Post Middelbaar Beroepsonderwijs Nederland (SPMBO). Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa die dit geregistreerde diploma kan en mag afgeven. Nadat u de vier modules heeft afgerond ontvangt u het geregistreerde Post-MBO diploma:

 

  • Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

 

Naast het bovenstaande diploma wordt u opgenomen in het Nederlandse Abituriëntenregister.

Meer informatie over de erkenning van het diploma vindt u hier.

 

Opvolgende modules

 

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig

IACA Building