Skip to content

Internet Power Search

Algemeen

Een ‘Internet Power Searcher’ heeft kennis van de basisprincipes van online zoeken, kennis van hoe zoekmachines werken, inzicht in de opbouw van URL’s en inzicht in de sterke en zwakke punten van de verschillende zoekmachines.

 

Tegenwoordig worden de begrippen “datagedreven” of “informatiegestuurd” werken toegepast in diverse vakgebieden.

 

Wat is een datagedreven organisatie? Wat betekent datagedreven? Waarom datagedreven werken?

 

Datagedreven betekent simpel gezegd; ‘op data gebaseerd’. Deze data kan vanuit veel verschillende bronnen komen, bronnen die voor u of uw organisatie relevant zijn. 

 

Maar waar en hoe vindt u dan deze data, of beter gezegd; ‘informatie’. Dat leren wij u uitvoerig tijdens deze training. U leert hoe u hele effectieve zoekopdrachten kunt samenstellen door gebruik te maken van Google. U zult versteld staat van de mogelijkheden die deze zoekmachine, een van de duurste bedrijven ter wereld, te bieden heeft. Ook gaan we zoeken naar registers, blogs, geografische kaarten, social media, en voor wie dat graag wil maken we een sidestep naar het ‘het dark web’.

 

En daarna? Met alleen data kunt u natuurlijk nog niets. De beschikbare data zal eerst geanalyseerd moeten worden, om hier bepaalde conclusies aan te kunnen verbinden. Ook hier zal tijdens de training aandacht aan besteed worden.

 

Leerdoelen:

Onderdeel 1: Inleiding ‘datagedreven werken’

Onderdeel 2: Internet-bewustwording en privacy (digitale tunnelvisie)

Onderdeel 3: (Geavanceerde) operators en het samenstellen van effectieve zoekopdrachten

Lesvormen: open, besloten of maatwerk

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om een besloten opleiding op onze locatie te verzorgen vanaf twaalf deelnemers. Ook verzorgen wij, zoals u dat van ons gewend bent, compleet op maat gemaakte opleidingen gebaseerd op (delen van) deze module. Wij maken graag een passende offerte.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

  • Deze opleiding bestaat uit 2 lesdagen

  • U heeft geen specifieke vooropleiding of achtergrond nodig om aan deze opleiding te kunnen deelnemen.

  • € 1295,- per deelnemer.

    (Inclusief digitaal certificaat)