Skip to content

High risk (contra) surveillance

Algemeen

Deze unieke opleiding, welke in samenwerking met onze Amerikaanse docenten is ontwikkeld, is bestemd voor eenieder die werkzaamheden verricht binnen het vakgebied ‘Internationale observatie en inlichtingen’. Personen welke werkzaamheden verrichten voor het Ministerie van Defensie of Justitie, internationale beveiligingsorganisaties of werkzaam zijn als particulier onderzoeker kunnen deelnemen aan deze 5-daagse intensieve training.


De opleiding, welke plaatsvindt in Nevada (USA), bestaat uit 9 modules:

 

-Observatie en contra observatie
-Dynamische en statische observatie in hoog risico gebieden
-Het onderkennen van contra observaties
-Technische Observatie en contra maatregelen (TSCM)
-Mission Planning
-Ondersteunend materiaal
-Vermomming en acteren
-Veiligheid observant en team
-Culturele verschillen en begrippen

 

Een observatie in Nederland of België is vaak, zonder al te veel voorkennis en gevaar, uitvoerbaar. Maar indien dezelfde observatie uitgevoerd moet worden in sommige regio’s in Latijns-Amerika, Rusland of het Midden-Oosten neemt het gevaar voor de observant en diens team aanzienlijk toe. Een verandering van cultuur, religie en zelfs het uiterlijk vergt een andere aanpak indien men daar een operationele observatie uitvoert. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt het middel ‘observatie’ niet alleen ingezet om bewijsmateriaal te verzamelen. Deze methodiek wordt, zeker internationaal, toegepast voor het ondersteunen van beveiligingsteam of het verzamelen van inlichtingen. Tijdens deze opleiding, welke plaatsvindt in Las Vegas en de onherbergzame gebieden daar rondom heen, leert men, van zeer ervaren instructeurs, de fijne kneepjes van dit specifieke vak.

De opleiding

Voorbereiding op de opleiding
De gehele opleiding is, zowel fysiek als mentaal, als zeer intensief te omschrijven. Gedurende de opleiding wordt het uiterste van u geëist. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor speciale leger- en politie eenheden. Door een veranderende maatschappij en een toenemende belangstelling van internationale organisaties is recent echter besloten deze opleiding ook toegankelijk te maken voor particulieren, mits zij uit het juiste hout gesneden zijn.

 

Referenties & Erkenning
Het opleidingsinstituut, welke deel uitmaakt van onze Joint Venture, is al meer dan 12 jaar actief in de Verenigde Staten, is geregistreerd als ‘vocational school’ en is, onder meer, erkend door de ‘Nevada Board of Post Secondary Education’.

 

Inbegrepen bij deze opleiding

-Maaltijden tijdens de lesuren
-Transport hotel / trainingarea
-Voertuigen
-Instructiemateriaal