Skip to content

Cyber HUMINT Strategic Operator (IACA-4)

Algemeen

Doordat de persoonlijke informatie in social media bronnen steeds beter afgeschermd wordt door de gebruiker, wordt het een steeds grotere uitdaging om via deze bronnen de juiste digitale informatie te vergaren en te monitoren. Hierdoor is OSINT als inlichtingsbron tegenwoordig niet meer toereikend. Bovendien richten ook steeds meer social media platformen zich op het (volledige) gebruik van mobiele platforms en de daarbij behorende toenemende groep jeugdige gebruikers. Denk hierbij maar eens aan Snapchat, KIK,  TikTok, Instagram of Tinder! 

 

Het antwoord op deze ontwikkelingen? Cyber HUMINT!

 

Als Cyber-HUMINT Strategic Operator® beheerst u na afloop van deze opleiding de belangrijkste operationele technieken waarmee u, binnen de regels en wettelijke kaders, ongemerkt digitale informatie kunt vergaren omtrent personen en organisaties. Dit klinkt eenvoudig maar in de praktijk blijkt het maken en onderhouden van online covert social media accounts en een stabiele, ’digitale vriendenkring’ toch vaak lastiger dan gedacht. 

 

Naast het voorbereiden, creëren en implementeren van voornoemde ‘Covert’ Social Media accounts wordt er tijdens deze opleiding ruim aandacht besteed aan het samenstellen van een digitale tekst-,  profiel- en groepsanalyse. Met dergelijke analyses wordt een online infiltratie overzichtelijk en succesvol. Andersom kunt u deze technieken ook gebruiken wanneer u zelf het target bent waarbij iemand, middels een fake account, informatie probeert te ontfutselen. U leert deze werkwijze tijdig te onderkennen en de persoon te misleiden of manipuleren.

 

Deze intensieve opleiding staat in het teken van vooruitstrevende, bijzondere onderzoekstechnieken. In het kader van Informatiegestuurd Optreden en Opsporen wilt u uiteraard kunnen beschikken over alle mogelijke beschikbare digitale informatie. Alleen dan kunt u een gedegen beslissing nemen en onderbouwen. Voorafgaand aan deze module krijgt u daarvoor dan ook toegang tot het Cyber-HUMINT-platform van IACA. 

 

Dit is de ultieme opleiding op het gebied van Data Gedreven Opsporen. U kunt aan deze opleiding deelnemen, indien u in het kader van uw (toekomstige) werkzaamheden moet beschikken over de betreffende vaardigheden. 

 

Overzicht onderdelen Cyber HUMINT Strategic Operator | IACA DIGOS Module 4

 

Onderdeel 18: Digitale Tekstanalyse
Onderdeel 19: Cyber Human Intelligence
Onderdeel 20: Predictive Forensic Data Analytics & Visualisation®
Onderdeel 21: Digitale Profiel- en Groepsanalyse
Onderdeel 22: Aanmaken social media infiltratie-accounts

 

Gedurende deze opleiding maken de deelnemers gebruik van exclusieve door IACA ontwikkelde procedures én geregistreerde software. Hierdoor is deze opleiding uitsluitend te volgen bij IACA.

 

Deze samengestelde leergang komt mogelijk in aanmerking voor het STAP-budget

Lesvormen: open, besloten of maatwerk

Deze opleiding wordt in principe klassikaal verzorgd. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u, gezien uw werkzaamheden, vrijuit vragen zou willen stellen. In dat geval is het mogelijk om een besloten opleiding op onze locatie te verzorgen vanaf twaalf deelnemers. Ook verzorgen wij, zoals u dat van ons gewend bent, compleet op maat gemaakte opleidingen gebaseerd op (delen van) deze module. Wij maken graag een passende offerte.

 

Onze instructeurs zijn gescreend en hebben een geheimhoudingsovereenkomst met diverse overheidsdiensten gesloten. Het sluiten van een specifieke geheimhoudingsovereenkomst ten behoeve van uw organisatie of dienst is uiteraard geen probleem.

 

Certificering & Erkenning

Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). 

 

Deze IGO-opleiding betreft een erkende registeropleiding die getoetst en geaccrediteerd is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (het CPION) en de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN). Ons opleidingsinstituut is derhalve de enige civiele organisatie in Europa die dit geregistreerde diploma kan en mag afgeven. Nadat u deze opleiding heeft afgerond ontvangt u het geregistreerde SPEN diploma:

 

 • Registered Cyber HUMINT Strategic Operator®

 

Lees hier meer over het diploma en erkenning van deze opleiding.


Deze opleiding maakt tevens deel uit van de erkende opleiding Digitaal Informatiegestuurd Operationeel Specialist®. Indien u reeds in het bezit bent van het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Expert®, ontvangt u na het succesvol afronden van deze opleiding het post-hbo-diploma:

 

 • Digitaal Informatiegestuurd Operationeel Specialist®

 

Lees hier meer over het diploma en erkenning van deze opleiding.

 

Aanvullende opleiding(en)

 

Bekijk de Flow Chart van de IACA OSINT / DIGOS / Cyber HUMINT opleidingen:

 

 

 

 

Deze module is onderdeel van de samengestelde opleidingstrajecten DIGOS/OSINT Analyst (SPEN), DIGOS/OSINT Expert (post-hbo) en OSINT/DIGOS/Cyber HUMINT (post-hbo)

 

 

 • NIVRE heeft 6 PE punten toegekend voor elke module (1-4) van ons DIGOS/OSINT opleidingstraject. Nadat u alle vier de modules heeft gevolgd heeft u recht op 24 PE punten.
 • Holland Quaestor heeft 104 PE punten toegekend voor deze opleiding.
 • Deze opleiding bestaat uit 3 lesdagen

 • U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om aan deze opleiding te kunnen deelnemen. Wij verwachten wel dat u minimaal beschikt over een OSINT-kennisniveau, vergelijkbaar met Module 1.

   

  U kunt aan deze opleiding deelnemen, indien u in het kader van uw (toekomstige) werkzaamheden moet beschikken over de betreffende vaardigheden. 

 • € 1495,- per deelnemer.

  (Inclusief lunch, één examenmogelijkheid en POST-HBO diploma)

   

  Indien deze opleiding los gevolgd wordt, dan worden er extra kosten in rekening gebracht van € 250,00 voor de extra afdracht aan de SPEN en voor het gebruik van OSIDATA®.

  • Startdatum opleiding: 30 mei 2022
   • Lesdagen 30, 31 mei en 01 juni
   • Nog 3 opleidingsplaatsen beschikbaar

   

  Het is uitsluitend mogelijk om fysiek aan deze opleiding deel te nemen.

   

  De open opleidingen worden standaard in het Nederlands verzorgd, tenzij (English) staat aangegeven.

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig