CYBER HUMAN INTELLIGENCE (HUMINT)
 

Algemeen

Doordat de persoonlijke informatie op bijvoorbeeld Facebook en Twitter accounts steeds beter afgeschermd kan worden door de gebruiker, wordt het voor de OSINT analyst een steeds grotere uitdaging om via deze bronnen de juiste digitale inlichtingen te vergaren. Bovendien richten ook steeds meer Social Media bronnen zich op het (volledige) gebruik van mobiele platforms en de daarbij behorende toenemende groep jeugdige gebruikers. Denk hierbij maar eens aan Snapchat, Instagram of Tinder! 
 
Het antwoord op deze ontwikkelingen? Cyber-Humint! 

Cyber Humint

Cyber-Humint omvat de techniek van het ongemerkt infiltreren in het digitale netwerk van een persoon of organisatie. Dit klinkt eenvoudig maar in de praktijk blijkt het maken van ‘digitale vrienden’ toch vaak lastiger dan gedacht. 
 
Cyber-Humint is meer dan het versturen van een vriendschapsverzoek. Gedurende deze opleiding leert de OSINT Analyst welke digitale elementen hij of zij in de ‘Reconnaissance’ fase dient te vergaren om een ‘Digital Profile’ samen te kunnen stellen van een persoon of organisatie. 
 
Onze ervaren docenten leren u vervolgens op welke wijze u verschillende zogenaamde ‘Covert’ Social Media accounts (Instagram, Snapchat, Facebook en Twitter) kunt samenstellen welke informatie-technisch van zeer hoog niveau zijn. Zij leren u op welke wijze u een ‘Fake’ account kunt onderkennen en hoe u deze technieken kunt toepassen om uw eigen accounts te beschermen. Alle denkbare tactische en technische facetten passeren hierbij de revue!
 
Tijdens deze praktische opleiding laten we niets aan het toeval over. In de praktijk krijgt u namelijk ook maar één kans voor het infiltreren in een digitaal netwerk! 

Start over

Days
Hours
Minutes
Seconds
Nu bezig