Skip to content

Opleiding Privé Detective

Algemeen

Opleiding privé detective


Wilt u zo snel mogelijk privé detective worden in België en wilt u geen opleiding volgen waarbij u meerdere doordeweekse avonden naar school moet? Dan is de opleiding privé detective van International Anti Crime Academy de ideale oplossing. Wij bieden u namelijk de mogelijkheid binnen slechts 4 maanden tijd een erkend diploma te behalen.

 

Het Nederlandse getuigschrift privé detective, ook wel bekend als particulier onderzoeker’, wordt door de Belgische overheid erkend middels een Koninklijk Besluit. Wanneer u in het bezit bent van het Nederlandse diploma van The International Crime Academy, hoeft u hierdoor nog maar een klein gedeelte van de opleiding in België te volgen.

 

Opleiding privé detective Nederland


Hierdoor kunt u de volledige Belgische opleiding privé detective, die normaliter liefst 1 tot 2 jaar in beslag neemt, in slechts 4 maanden tijd succesvol afronden. U krijgt een vrijstelling voor meer dan 248 uur aan modules lesstof zoals praktische oefeningen (120 uur), beroepstechnische vorming (84 uur) en socio-psychologische vorming (44 uur).

 

Na het behalen van ons Nederlandse diploma privé detective hoeft u in België alleen nog de module Juridische Vorming te volgen. U hoeft hierdoor niet meer 2 avonden per week naar school, terwijl u zichzelf na afronding van de opleiding een door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Instituut voor het Zelfstandig Ondernemen erkend privé detective mag noemen.

 

Privé detective worden in verzekeringen of andere sector


Speciaal voor Belgische studenten hebben we bij The International Anti Crime Academy een uniek lespakket samengesteld dat bestaat uit 4 zaterdagen met in totaal 32 lesuren. Hierop volgt direct het Nederlandse examen en indien u dit haalt, vragen wij direct een vrijstelling voor u aan voor de modules van de Belgische opleiding.

 

Deze manier van studeren biedt u vele voordelen. Niet alleen bespaart u enorm veel tijd en de nodige kosten in vergelijking met het reguliere Belgische opleidingstraject, maar ook beschikt u zowel over een Nederlands áls een Belgisch diploma. Zo kunt u al uw ambities verwezenlijken en snel aan de slag als privé detective bij verzekeringsmaatschappijen of in andere sectoren.

 

Training door een ervaren privé detective


De lessen voor onze opleiding privé detective vinden plaats op onze locatie in Gilze-Rijen (net over de grens bij Antwerpen) en zijn qua lestijden aangepast op de reistijd van Belgische studenten. Voor de gehele opleiding bedragen de kosten slechts € 1.249,- inclusief studieboeken, overig lesmateriaal, eten en drinken.

De lessen worden gegeven door een zeer ervaren privé detective die over de gehele wereld werkt aan diverse bekende zaken. Deze docent beschikt naast een Amerikaans en Nederlands diploma ook over een Belgisch getuigschrift, zodat de lesstof u op ideale wijze voorbereidt op de module die u later in België moet volgen